Lägg till en användare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att lägga till en ny administratör av ditt företag i StartupTools Plattform, gå till kugghjulet till höger om menyraden och välj “Användare”.

Observera: Om du vill ge aktieägare möjlighet att se sitt innehav i StartupTools ska du istället hänvisa dem till att logga in i vår aktieägarpanel.

Där visas de personer som redan är administratörer. Du lägger till nya administratörer genom knappen “Lägg till användare”.

De personer som redan är kända av företaget kommer då upp i en lista; det gäller exempelvis styrelseledamöter samt aktieägare.

Vill du ha i en annan person, välj då “Har svenskt personnummer”. Du kan söka på människors för-, mellan- och efternamn eller personnummer:

För tillfället har vi endast stöd för att ge personer som använder bankID tillgång till systemet som administratörer. Vi jobbar på en lösning för att kunna ge personer utan tillgång till bankID tillgång. Dock går det bra att ge aktieägare utan bankID tillgång till aktieägarpanelen.

HUR GE EXEMPELVIS EN EKONOMICHEF, TILLGÅNG I AKTIEÄGARPANELEN

Om aktieägaren är ett bolag så får bolagets styrelse och VD möjlighet att logga in på aktieägarpanelen.

Om man vill att en annan person, som inte är styrelseledamot i bolaget, ska kunna se ett bolags ägande i aktieägarpanelen, så kan man åstadkomma det genom att lägga upp bolaget i Qoorp (kostnadsfritt) och lägga till personen som administratör i Qoorp.

Exempel:

Investment AB är delägare i Exempelbolaget AB. Erik är styrelseledamot i Investment AB (men inte i Exempelbolaget AB). När Erik loggar in på aktieägarpanelen kan ha se vilket ägande Investment AB har i Exempelbolaget. Detta sker automatiskt, eftersom StartupTools Plattform känner av att Erik sitter i styrelsen för Investment AB.

Låt oss nu anta att Investment AB har en ekonomichef, Anna, som ska kunna se Investment ABs ägande. Eftersom Anna inte är styrelseledamot måste Erik (eller någon annan som är styrelseledamot i Investment AB) lägga upp henne som administratör för Investment AB. Då kommer Anna dels att få tillgång till att logga in som bolagsadministratör i Investment AB, men hon kommer också att i aktieägarpanelen kunna se i vilka bolag Investment AB äger aktier.